ترک اعتیاد

اعتیاد به گل | علائم اعتیاد به ماری جوانا+ عوارض+ درمان آن

علائم اعتیاد به ماده مخدر گل و درمان آن

اعتیاد به ماری جوانا، که معمولاً با نام اعتیاد به گل شناخته می‌شود، یکی از مشکلات رایج در دنیای امروز است. افراد زیادی از ماریجوانا برای کسب آرامش و رهایی از استرس استفاده می‌کنند، اما استفاده طولانی‌مدت و بی‌رویه آن می‌تواند منجر به وابستگی روانی و جسمی و در نهایت اعتیاد به ماریجوانا شود. این نوع اعتیاد، بر جنبه‌های مختلف زندگی فرد تأثیر می‌گذارد، از جمله روابط شخصی، شغلی و سلامت روانی. شناخت علائم اعتیاد به ماری جوانا و راه‌های درمانی آن اولین قدم در مسیر بهبودی است. در این مقاله قصد داریم تا شما را با اعتیاد به گل، عوارض و درمان آن آشنا کنیم تا بتوانید بصورت ایمن در مسیر ترک اعتیاد به گل قدم بردارید.

اختلالات مصرف ماری جوانا

آیا ماری جوانا یا گل اعتیادآور است؟

مقوله اعتیاد معمولاً برای موادی مانند الکل یا کوکائین مطرح می‌شود. اما گمان نکنید که به گل، ماریجوانا یا کانابیس معتاد نمی‌شوید! گل یا ماری جوانا بسیار اعتیادآور است و این به آن معناست که حتی اگر بخواهید، نمی‌توانید مصرف آن را متوقف کنید. مطالعات نشان می‌دهند که حدود ۱ نفر از هر ۱۰ بزرگسال که ماریجوانا مصرف می‌کنند، ممکن است به آن معتاد شوند. این احتمال در صورتی که قبل از سن ۱۸ سالگی گل مصرف کنید، به ۱ نفر از هر ۶ نفر افزایش می‌یابد.

اختلال مصرف گل یا ماری جوانا (CUD) چیست؟

اگر مصرف ماریجوانا باعث بروز مشکلات جسمی، احساسی یا اجتماعی شود، ممکن است دچار اعتیاد به گل یا همان اختلال مصرف گل شده باشید. در واقع با مصرف زیاد و خارج از کنترل ماریجوانا، دچار عوارض مصرف گل خواهید شد که این وضعیت به نام اختلال مصرف ماریجوانا (اعتیاد به گل) نیز شناخته می‌شود. اختلال مصرف کانابیس می‌تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد.

آیا مصرف گل اعتیاد آور است؟

عوارض اعتیاد به گل (CUD)

بسته به مدت زمان و شدت اعتیاد به ماریجوانا، ممکن است با مشکلات زیر مواجه شوید:

  • آسیب‌های جسمی ناشی از مصرف ماریجوانا مانند مشکلات قلبی و ریوی
  • مصرف و اعتیاد به گل منجر به مشکلات قانونی، از جمله دستگیری، جریمه و زندانی شدن خواهد شد.
  • مشکلات خانوادگی، دوستی‌ها و سایر روابط شخصی با اعتیاد به گل افزایش می‌یابد.
  • کاهش اعتماد به نفس و احساس مداوم ناامیدی با مصرف گل بیشتر خواهد شد.
  • مصرف ماریجوانا می‌تواند تمرکز، یادگیری یا توجه را دشوار کند و سرعت پردازش ذهن را کاهش دهد.
  • اگر هنگام نشئگی رانندگی کنید، احتمال تصادف بیشتر می‌شود.
  • اگر از قبل مشکلات روانی دارید، اعتیاد به گل (CUD) می‌تواند آن‌ها را تشدید کند.
  • افرادی که ماریجوانا را زیاد مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض بیکاری،  مشکلات مالی و نارضایتی از زندگی قرار دارند.
  • اگر هر روز از گل استفاده کنید، ممکن است یک یا دو روز پس از قطع مصرف، دچار علائم ترک گل شوید. این علائم شامل بی‌خوابی، مشکلات خلقی یا میل شدید و غیرقابل‌کنترل به مصرف دوباره هستند.

اعتیاد و سوءاستفاده از ماریجوانا و خواب

ممکن است از گل برای کمک به خوابیدن در شب استفاده کنید، اما باید بدانید که در بلندمدت، ماریجوانا آسیب زیادی به کیفیت خواب شما وارد می‌کند. درصورت مصرف زیاد گل، هنگام ترک آن نیز دچار مشکلات زیادی خواهید شد، از جمله کابوس، بی‌خوابی یا کیفیت پایین خواب! اگر با این مشکلات مواجه شدید، با پزشک خود درباره راه‌های درمان این علائم مشورت کنید.

اعتیاد به گل (CUD) و بارداری

کارشناسان هنوز به طور قطعی نمی‌دانند کانابیس یا ماریجوانا چگونه بر نوزاد تأثیر می‌گذارد. اما مطالعات حیوانی نشان می‌دهند که ممکن است رشد مغز جنین را تغییر دهد. تحقیقات بیشتری لازم است تا مشخص شود پس از تولد چه اتفاقی می‌افتد. با این حال، اگر نوزاد به‌طور روزانه در معرض ماریجوانا قرار گیرد، احتمالا در یادگیری یا تمرکز طی سال‌های بعدی زندگی خود دچار مشکل شود. اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، از پزشک خود کمک بگیرید تا بتوانید مصرف کانابیس را ترک کنید.

این عوارض و مشکلات مرتبط با اعتیاد به گل، می‌تواند به شما انگیزه کافی برای درمان اعتیاد به گل دهد. زمانی که تصمیم می‌گیرید، وارد یک برنامه درمانی جامع برای کمک به اعتیاد به ماری جوانا شوید، می‌توانید از آسیب‌های مصرف گل جلوگیری کرده و شروع به درمان عوارض گذشته کنید. اما برای درمان عوارض اعتیاد به ماری جوانا بهتر است، هر چه سریع‌تر برای ترک اعتیاد به گل اقدام کنید.

اثرات بلند مدت مصرف ماری جوانا کدامند؟ (عوارض اعتیاد به گل)

علائم اعتیاد به گل

اما نشانه‌های اعتیاد جوانان به مخدر گل چیست؟ از کجا بفهمیم که عزیزمان دچار اعتیاد به ماری جوانا شده است؟ باید بدانید که مانند سایر انواع اعتیاد به مواد، سوءمصرف کانابیس می‌تواند طیف وسیعی از علائم و نشانه‌ها را به همراه داشته باشد. علائم مصرف گل از فردی به فرد دیگر متفاوت بوده و شدت آن‌ها نیز متغیر است. با توجه به اینکه ماریجوانا مدت زیادی در بدن باقی می‌ماند، علائم اعتیاد به ماری جوانا ممکن است در زمان‌های مختلف ظاهر شوند. اما تشخیص مصرف گل را می‌توانید با استفاده از بررسی نشانه‌های زیر انجام دهید.

رایج‌ترین علائم مصرف گل عبارتند از:

  • غیبت‌های مکرر و بدون توضیح از محل کار یا مدرسه
  • کاهش عملکرد در محل کار یا مدرسه
  • از دست دادن علاقه به فعالیت‌ها یا رویدادهایی که قبلاً مهم بودند
  • دروغ‌گویی، پنهان‌کاری یا رفتارهای فریبکارانه درباره مکان یا فعالیت‌ها
  • داشتن وسایل مرتبط با مصرف گل مانند کاغذ رول، پایپ آب و سایر ابزارها
  • ادامه سوءمصرف گل حتی پس از تجربه پیامدهای منفی آن
  • تلاش برای کاهش یا ترک مصرف گل اما ناکام ماندن
  • استفاده از ماری جوانا در شرایط خطرناک، مانند قبل از رانندگی
  • علائم اعتیاد به گل فیزیکی شامل قرمزی چشم‌ها، افزایش اشتها (مشهور به “هجوم گرسنگی”) یا کاهش انرژی
  • مشکلات حافظه یا کاهش توانایی تمرکز
  • اضطراب، افسردگی یا تغییرات خلقی مکرر
  • احساس نیاز شدید یا میل مداوم به مصرف گل
  • بروز مشکلاتی در روابط با خانواده یا دوستان
  • کناره‌گیری از فعالیت‌های اجتماعی
  • تجربه انزوای اجتماعی به دلیل مصرف مداوم

برای اطمینان از اعتیاد به ماری جوانا، لازم است تا با یک مرکز ترک گل معتبر تماس بگیرید و از آنها برای چگونگی برخورد با عزیزانتان و مشاوره ترک اعتیاد گل کمک بخواهید.

چگونه بفهمید که دچار اعتیاد به گل (CUD) شده اید؟

اگر پاسخ شما به هر یک از سؤالات زیر مثبت است، ممکن است به اختلال مصرف ماریجوانا یا همان اعتیاد به ماری جوانا شده باشید:

  • آیا هر روز یا تقریباً هر روز ماریجوانا مصرف می‌کنید؟
  • آیا برای ترک مصرف گل اقدام کرده‌اید، اما موفق نشده‌اید؟
  • آیا هنگام قطع مصرف گل دچار علائمی ناخوشایند مانند اضطراب، تحریک‌پذیری یا مشکل در خواب می‌شوید؟
  • آیا این علائم با مصرف دوباره ماریجوانا برطرف می‌شوند؟
  • آیا میل شدید یا اشتیاق زیادی برای مصرف گل آن دارید؟
  • آیا همچنان به مصرف ادامه می‌دهید، حتی اگر اتفاقات بدی مانند مشکلات کاری، تحصیلی یا روابط با دوستان و خانواده رخ دهد؟

اگر پاسختان مثبت بود، برای اطمینان از اعتیاد به گل با یک مشاور اعتیاد خبره تماس بگیرید.

شماره تماس روانشناسان ترک اعتیاد به گل در ونک کلینیک: 02152402

نشانه‌ها و علائم اعتیاد به مخدر گل

چه کسانی بیشتر دچار اعتیاد به ماری جوانا میشوند؟

موارد زیر را بخوانید تا متوجه شوید:

  • مصرف ماریجوانا در سنین پایین احتمال اعتیاد به گل را بالا می‌برد.
  • ژنتیک و محیط نیز در شکل گیری اعتیاد به ماری جوانا نقش دارند. فرض بگیرید در محیطی هستید که خانواده یا دوستانتان از این ماده استفاده می‌کنند، آن وقت برایتان ساده‌سازی می‌شود که گل بکشید! اینطور نیست؟! همین موارد که آن‌ها را به عنوان محرک می‌شناسیم، درصد ابتلا به اعتیاد به گل را افزایش خواهد داد.
  • اگر مواد دیگری مانند الکل را نیز به‌درستی مصرف نکنید، احتمال ابتلا به CUD بیشتر می‌شود.
  • استفاده مکرر و انفرادی از ماریجوانا نیز احتمال اعتیاد به آن را افزایش می‌دهد.
  • همچنین مشکلات روانی مانند اضطراب یا اختلالات خلقی می‌توانند شانس ابتلا به اختلال مصرف گل را بیشتر خواهند کرد.

گمان نکنید که فقط در این موارد دچار اعتیاد به ماری جوانا خواهید شد، موارد مذکور تنها شما را بیشتر در معرض اعتیاد به گل قرار می‌دهد.

چگونگی اعتیاد به مصرف گل

ماریجوانا حاوی ترکیب THC یا تتراهیدروکانابینول است که ماده اصلی روان‌فعال آن محسوب می‌شود. این ماده گیرنده‌هایی را در مغز شما به نام گیرنده‌های “اندوکانابینوئید” تحریک می‌کند.

وقتی مواد اعتیادآوری مانند گل یا ماریجوانا را زیاد مصرف می‌کنید، احتمالا مدارهای مغزی شما تغییر می‌کنند. با گذشت زمان، حساسیت مغز شما نسبت به مواد شیمیایی موجود در ماریجوانا کاهش می‌یابد و بدنتان میزان کمتری از ماده اندوکانابینوئیدی که به‌طور طبیعی تولید می‌کند را خواهد ساخت. این بدان معناست که ممکن است نیاز داشته باشید مقدار بیشتری از ماریجوانا مصرف کنید تا احساس «عادی بودن» داشته باشید یا در صورت عدم مصرف، احساس استرس کنید. در این مرحله شما دچار تحمل و سپس وابستگی به گل شده‌اید و در صورت ادامه دادن این روند اعتیاد به گل اتفاق خواهد افتاد.

چگونه اعتیاد به ماری جوانا را ترک کنیم

چگونه می‌توان از اعتیاد به ماده مخدر گل (CUD) جلوگیری کرد؟

تنها راه مطمئن برای جلوگیری از بروز اعتیاد به ماری جوانا(CUD) این است که هرگز ماریجوانا مصرف نکنید. عدم استفاده از مواد مخدر در دوران جوانی می‌تواند احتمال ابتلا به اعتیاد به گل را کاهش دهد. اگر فرزند دارید، مطمئن شوید که آن‌ها از مضرات ماریجوانا آگاه هستند. در صورت طلاق، نقل مکان یا تغییر مدرسه فرزندانتان، مراقبت بیشتری از آن‌ها داشته باشید. نوجوانان معمولاً در مواجهه با تغییرات نامطمئن یا استرس‌زا به مصرف مواد گرایش پیدا می‌کنند.

چگونه اعتیاد به گل را درمان کنیم؟

بیشتر افراد مبتلا به CUD به دنبال درمان نمی‌روند. اما اگر روان‌درمانی یا گفتاردرمانی را امتحان کنید، وضعیت بهتری پیدا خواهید کرد. این روش‌ها شامل درمان شناختی رفتاری (CBT)، درمان تقویت انگیزشی (MET) و مدیریت احتمالی (CM) هستند و به شما کمک می‌کنند افکار و رفتارهایی را که ترک کردن را سخت می‌کنند، تغییر دهید.
همچنین می‌توانید محدودیت‌هایی برای خود تعیین کنید، مثلاً فقط در روزهای خاصی از هفته مانند آخر هفته‌ها ماریجوانا مصرف کنید. اگر در پایبندی به این محدودیت‌های خودخواسته مشکل دارید، ممکن است نشانه وجود یک مشکل باشد. فعالیت‌هایی مانند مدیتیشن یا سایر روش‌های کاهش استرس نیز به شما کمک می‌کنند تا مصرف گل خود را کاهش دهید.

درمان اختلال مصرف ماری جوانا (CUD) در نوجوانان

“روان‌درمانی” می‌تواند به نوجوانان نیز کمک کند، اما آن‌ها زمانی که عزیزانشان در درمان حضور داشته باشند، ممکن است بهتر نتیجه بگیرند. درمان چندبعدی خانواده (MDFT) دقیقاً به همین روش عمل می‌کند. اگر شما مراقب یا والدین نوجوان هستید، می‌توانید همراه با او در جلسات MDFT شرکت کنید.

آیا دارویی برای ترک اعتیاد به گل وجود دارد؟

اگر به ماریجوانا وابسته باشید، ممکن است هفته‌ها علائم ترک را تجربه کنید یا پس از ترک دوباره به مصرف گل بازگردید. به همین دلیل، کارشناسان در حال بررسی داروهایی هستند که علائم ترک مانند خلق‌وخوی بد، اضطراب، بی‌قراری و مشکلات خواب را کاهش دهد. آن‌ها در حال تحقیق روی داروهای ضدافسردگی، آگونیست‌های کانابینوئید، تثبیت‌کننده‌های خلق‌وخو و داروهای بی‌خوابی میباشند، اما تا به امروز هیچ دارویی که توسط FDA برای درمان مستقیم اعتیاد به گل(CUD) تأیید نشده است. البته داروهایی وجود دارند که مشکلات روانی مرتبط با CUD را درمان می‌کنند و در حقیقت برای بهبود لائم ترک اعتیاد به ماری جوانا موثر هستند.

درمان اعتیاد به گل در بهترین مرکز ترک اعتیاد کشور

شماره تماس: 02188054951

درمان اعتیاد به ماری جوانا

آیا تست اعتیاد می‌تواند اعتیاد به گل را نشان دهد؟

بله، تست‌های اعتیاد می‌توانند مصرف گل (ماریجوانا) را نشان دهند. ماده مؤثره موجود در گل، تتراهیدروکانابینول (THC) است که در آزمایش‌های مختلف به‌ویژه آزمایش‌های ادرار، خون، بزاق و مو قابل تشخیص است. بنابراین یک راه مطمئن برای بررسی اعتیاد یا مصرف گل، آزمایش تشخیص اعتیاد به گل است. 

مدت زمان تشخیص THC در بدن:

  • آزمایش ادرار:
    • مصرف‌کنندگان تفننی: ۳ تا ۷ روز
    • مصرف‌کنندگان مداوم: تا ۳۰ روز یا بیشتر
  • آزمایش خون اعتیاد به گل: THC معمولاً تا ۲۴ ساعت در خون قابل تشخیص است.
  • آزمایش بزاق: بسته به میزان مصرف، از چند ساعت تا ۲ روز در بزاق قابل شناسایی است.
  • آزمایش مو: تا ۹۰ روز بعد از مصرف، آثار THC در فولیکول مو باقی می‌ماند.

نکات مهم:

  • میزان و مدت مصرف گل، تأثیر زیادی بر مدت زمان باقی ماندن THC در بدن و طبعا تست اعتیاد به گل دارد.
  • افرادی که به‌طور مداوم گل مصرف می‌کنند، مدت بیشتری نیاز دارند تا این ماده از بدنشان پاک شود.
  • نوع آزمایش تشخیص اعتیاد به گل، نیز در تشخیص THC و مدت زمان شناسایی آن مؤثر است.

اگر برای انجام آزمایش نگران هستید، بهتر است قبل از آن با پزشک یا متخصص مشورت کنید.

علائم ترک اعتیاد به گل

وقتی به ماریجوانا وابسته می‌شوید، بدن شما به حضور این دارو در سیستم شما عادت می‌کند. زمانی که تلاش می‌کنید مصرف ماریجوانا را متوقف کنید، بدن شما ممکن است با مجموعه‌ای از علائم ناخوشایند واکنش نشان دهد. همان‌طور که در همه جنبه‌های سوءمصرف مواد اتفاق می‌افتد، علائم ترک اعتیاد به ماریجوانا از فردی به فرد دیگر متفاوت است و به عوامل مختلفی بستگی دارد. با این حال، برخی از رایج‌ترین علائم ترک اعتیاد به ماری جوانا عبارتند از:

  • میل شدید به مصرف ماریجوانا
  • مشکلات خواب
  • سرگیجه مداوم
  • مشکلات در تمرکز یا توجه
  • کاهش اشتها
  • اختلالات جنسی
  • بی‌قراری
  • تحریک‌پذیری
  • افسردگی

تجربه علائم ترک اعتیاد به گل و تأثیر آن‌ها در بازگشت شما به مصرف ماریجوانا، از جمله دلایل است که می‌تواند شما را به سوی درخواست کمک حرفه‌ای و انتخاب یک برنامه درمانی مؤثر هدایت کند. زیرا اکثر افراد زمانی که برای ترک گل در منزل(به تنهایی) اقدام می‌کنند، قدرت مقاومت در برابر این علائم را نداشته و دوباره عود می‌کنند.

سم‌زدایی گل از بدن می‌تواند به شما کمک کند تا با حداکثر ایمنی و حداقل ناراحتی، مصرف ماریجوانا را متوقف کنید. تجربه موفق سم‌زدایی ماری جوانا از بدن، گامی اساسی در مسیر درمان شما به سوی پرهیز طولانی‌مدت است.

تست عدم اعتیاد به ماری جوانا

راهکارهای ترک اعتیاد به گل

ترک اعتیاد به گل (ماریجوانا) شامل چند روش مؤثر است:

  1. مشاوره و درمان روان‌شناختی: روان‌درمانی شناختی-رفتاری (CBT) و درمان‌های مشاوره‌ای مانند درمان‌های مبتنی بر انگیزه (MET) به فرد کمک می‌کنند تا رفتارهای منفی مربوط به مصرف گل را تغییر دهد.
  2. پشتیبانی اجتماعی: حضور در گروه‌های حمایتی و داشتن حمایت از سوی خانواده انگیزه ترک اعتیاد ماری جوانا را افزایش خواهد داد. اما اگر حمایتی از سوی خانواده و اطرافیان خود دریافت نمی‌کنید، نگران نباشید؛ زیرا متخصصین سلامت روان بهترین کلینیک ترک گل در تهران حمایت همه جانبه‌ای در میر ترک اعتیاد به گل از شما می‌کنند.
  3. سم‌زدایی: از آنجایی که مصرف ماریجوانا موجب وابستگی جسمی و روانی می‌شود، بنابراین برای ترک فیزیکی نیز نیاز به رویکرد موثری دارد. با سم‌زدایی ترک گل از بدن قادر خواهید بود تا ماری جوانا را بصورت فیزیکی از بدن خود خارج کنید. توصیه می‌کنیم تا این روند را زیر نظر پزشک انجام دهید تا بصورت ایمن و با کمترین درد و خماری درمان شوید.

توجه داشته باشید که برای درمان مؤثر اعتیاد به گل، ترکیب روش‌ها ضروری است.

ترک اعتیاد به گل چند روز طول میکشد؟

مدت زمان ترک اعتیاد به گل بستگی به شدت وابستگی فرد دارد. علائم ترک معمولاً در 1 تا 3 روز اول شروع می‌شوند و ممکن است 1 تا 2 هفته طول بکشند تا از بین بروند. در برخی افراد، علائمی مانند اضطراب یا مشکلات خواب می‌توانند چندین هفته طول بکشند. با این حال، ترک موفقیت‌آمیز ممکن است نیاز به پشتیبانی درمانی طولانی‌مدت داشته باشد.

برای درمان اعتیاد به ماری جوانا به کجا مراجعه کنم؟

برای ترک اعتیاد به ماریجوانا، کلینیک رونپزشکی و ترک اعتیاد ونک با استفاده از روش‌های جدید درمانی، کادر مجرب و امکانات رفاهی متنوع آماده ارائه خدمات به شما است. این کلینیک به بیمارانی که نیاز به درمان اعتیاد دارند، کمک می‌کند تا با بهره‌گیری از رویکردهای روان‌درمانی، مشاوره و درمان‌های تخصصی، گام‌های مؤثری در مسیر ترک بردارند و از پشتیبانی کامل برخوردار شوند. همچنین، محیط آرام و امکانات رفاهی موجود، فرآیند درمان را تسهیل می‌کند.

بنابراین اگر خواهان ترک اعتیاد به گل با کمترین درد و خماری هستید، می‌توانید با مشاورین ما در ونک کلینیک تماس(02152402) بگیرید و مشاوره رایگان تلفنی درافت نمایید.

 

سوالات متداول

آیا ماریجوانا اعتیادآور است؟

بله، مصرف ماریجوانا می‌تواند منجر به وابستگی جسمی و روانی شود.

چگونه می‌توانم برای ترک اعتیاد به گل حمایت بگیرم؟

از طریق مشاوره، درمان‌های روان‌درمانی، گروه‌های حمایتی و کلینیک‌های تخصصی مانند ونک کلینیک.

مدت زمان ترک اعتیاد به ماریجوانا چقدر طول می‌کشد؟

مدت زمان ترک بسته به شدت وابستگی، معمولاً بین یک هفته تا چند ماه متغیر است.

 

منبع: webmd، priorygroup

 

 

 

 

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا